У шести харківських пологових будинках запрацювала послуга «єМалятко»

29.01.2020 14:25 Суспільство
Фото: 24 канал Фото: 24 канал
Тепер у будь-якому з шести пологових будинків міста можна оформити 8 послуг в одній.

Обов’язкова умова — батьки новонародженої дитини повинні бути громадянами України та перебувати в шлюбі. Але вже з 4 лютого послугу зможуть оформити й батьки, що не перебувають у шлюбі, одинокі матері.

За інформацією Департаменту цифрової трансформації Харківської міськради, послуга доступна у міському пологовому будиноку № 1 (вул. Отакара Яроша, 3-Б), міському клінічному пологовому будинку № 2 імені М. Х. Гельферіха (вул Чигирина Юлія, 7), пологовому будинку № 3 (вул. Куликівська, 46А), перинатальному центрі (Салтівське Шосе, 264), клінічному пологовому будинку № 6 (вул. Луї Пастера, 2) та клінічному пологовому будинку № 7 (вул. Руставелі, 12).

Читайте також: У Харкові презентували бота, який допомагає обрати сімейного лікаря


Нагадаємо, 3 січня у Харкові вперше в країні випробували комплексну послугу «єМалятко». Сервіс дозволяє батькам отримати від держави базові послуги, пов’язані з народженням малюка, без зайвої бюрократії.

Це послуги державної реєстрації народження, визначення походження дитини, реєстрації місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини та призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Також серед послуг, які включає сервіс, – внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я, реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, визначення належності новонародженої дитини до громадянства України та внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.