У школах визволеної Харківщини викладають студенти та викладачі вишів

14.12.2022 18:53 Суспільство
У Харківській області зменшилась кількість педагогів, тож до навчального процесу в школах деокупованих громад залучили студентів та викладачів університетів.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на повідомлення Департаменту науки і освіти ХОВА.

«До викладання шкільних дисциплін, зокрема і на деокупованих територіях, доєдналися 44 здобувачі освіти Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди та 16 представників Харківської гуманітарно-педагогічної академії», – йдеться у повідомленні.

Студенти та викладачі вишів проводять онлайн-уроки з української мови та літератури, географії, історії і права, біології, хімії, іноземних мов тощо.

Нагадаємо, новий навчальний рік у Харківській області розпочався у 559 школах. Цього року в школах області навчаються 214 тисяч 627 дітей, з них 13 тисяч 496 першокласників. До початку повномасштабного вторгнення освіту в області здобували 260 тисяч дітей.

Через безпекову ситуацію в Харківській області навчання в усіх закладах освіти, незалежно від рівня, проводиться в онлайн-форматі. За даними ХОВА, наразі в області працюють 18 574 вчителі. До вторгнення рф кількість учителів сягала 22 тисячі 468.

Нагадаємо також, що з 1667 закладів освіти, які знаходяться в Харківській області, понад 500 пошкоджені російськими обстрілами, а більш як 30 зруйновані повністю.

Автор: Галина Гришко