У Харкові виділили додаткові кошти на ремонт шкіл та житлових будинків

21.02.2018 11:20 Суспільство
Фото: inform.zp.ua Фото: inform.zp.ua
Відповідне рішення було прийняте 21 лютого, на сесії Харківської міської ради.

Видатки на капітальний ремонт установ освіти будуть збільшені на 74,5 мільйона гривень, забезпечення фізичної охорони загальноосвітніх шкіл — на 5,1 млн грн, проведення комплексу лабораторних досліджень з визначення штучної освітленості, дослідження піску, проб питної води, вимірювання параметрів повітря в дошкільних установах — на 0,2 млн грн, придбання постільних речей для дитячих дошкільних установ — на 0,3 млн грн. Про це повідомила заступник Харківського міського голови — директор Департаменту бюджету та фінансів Тетяна Таукешева. 

За її словами, видатки на охорону здоров'я були збільшені на 2,4 млн грн, в тому числі на відшкодування витрат на безкоштовний і пільговий продаж ліків за рецептами лікарів в умовах амбулаторного лікування дітей-інвалідів з епілепсією — 0,5 млн грн, поточний ремонт рентгенологічного обладнання — 0,1 млн грн, капітальний ремонт міської лікарні — 1,5 млн грн.

Видатки на поточний ремонт житлового фонду збільшилися на 9 млн грн, на реконструкцію парків і скверів — 31,3 млн грн, на будівництво системи водопостачання Харківської загальноосвітньої школи № 96 та дошкільного навчального закладу № 4 — 15,2 млн грн, на проектування, будівництво і облаштування притулку міського Центру утримання бездомних тварин — 0,5 млн грн, на придбання спеціального обладнання для утримання об'єктів природно-заповідного фонду — 0,3 млн грн.

Крім того, передбачені 0,2 млн грн на придбання пожежних рукавів для міських пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Читайте також: Нові пожежно-рятувальні авто поїдуть у три райони області. Фото

Микола Мельник

Теги: