Унікальний ярмарок здоров`я пройшов у Валках (Фото)

18.09.2017 10:10 Суспільство
16 вересня у місті Валки відбувся "Ярмарок здоров’я", де людей безкоштовно консультували невропатолог, окуліст, кардіолог і лікар ультразвукової діагностики.

У заході взяла участь медична бригада Благодійного фонду соціального розвитку Харківської області

На час проведення ярмарку районний народний дім «Іскра» перетворився на імпровізовану лікарню з реєстратурою, долікарським прийомом та «кабінетами» сімейних лікарів. Поруч розмістилися інформаційні майданчики Школи молодих батьків і Центру раннього втручання, який відкриється на Валківщині вже у жовтні. Свої проекти на ярмарку презентували і партнери заходу – Червоний Хрест, Харківський медичний університет, розробники медичної апаратури з ХАІ, а також Благодійний фонд соціального розвитку Харківської області.

«Наша мета – наблизити первинну медицину до кожного мешканця району, побудувати довіру між сімейним лікарем і пацієнтом. Щоб сімейний лікар був майже членом родини, щоб він зберігав для сім’ї найцінніше – здоров’я, - каже Марина Орлова, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Валківського району. – Жителі Валківщини змогли поспілкуватися на ярмарку з нашими сімейними лікарями, ознайомитися з медичними проектами наших партнерів. Зокрема, Фонд соціального розвитку Харківської області привіз до нас спеціалістів вузького профілю для проведення консультацій».

На майданчику, де працювали лікарі Фонду, увесь день було багатолюдно. Кардіолог, окуліст, невропатолог та спеціаліст з ультразвукової діагностики проконсультували по півсотні пацієнтів кожен. Валківчанка Олена Насонова лишилася дуже задоволена прийомом.

«Я була на УЗД, була у кардіолога, зробила ЕКГ. Все дуже добре, ввічливі та привітні лікарі, приділяють увагу. Для Валок цей ярмарок – велика подія. Я дуже рада, що сюди потрапила», - зауважує Олена Георгіївна.

«Цим ярмарком Валківщина подає гарний приклад того, як налагодити ефективні стосунки медиків з пацієнтами, з громадськими та благодійними організаціями, що дотичні до медичної сфери. Приємно, що наш Фонд є активним учасником цього процесу», - зазначив голова правління Благодійного фонду соціального розвитку Харківської області Євген Шаповал.

На ярмарку до команди Фонду приєдналася студентка з Нігерії Енді, яка навчається на п’ятому курсі Харківського медичного університету. На батьківщині дівчина допомагала доглядати за невиліковно хворими людьми у бідних поселеннях – свою волонтерську діяльність вона прагне продовжити і в Україні.

«Я прочитала в Інтернеті про медичну програму Фонду і зацікавилася. Я ще не лікар і не можу консультувати, зате можу роздавати інформаційні листівки, газети. Мені хочеться бути корисною, дізнатися щось нове для себе», - каже Енді.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта