У Донецькій громаді школярка створила сайт із кібербезпеки

22.02.2022 11:15 Суспільство
Учениця 11 класу Донецького ліцею № 2 Харківської області Софія Вовк посіла ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади.

12-13 лютого 2022 року в Харківській області дистанційно за допомогою програми OBS відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій на базі ХНУРЕ. 16-річна Софія Вовк із Донецької громади посіла ІІ місце на цьому турнірі.

Дівчина виявляє цікавість до інформаційних технологій ще з п’ятого класу і вже цього року планує вступати на факультет кібербезпеки. Працелюбна відмінниця також навчається в Донецькій музичній школі та виявляє неабиякі здібності з англійської мови. Про це «Слобідському краю» розповіла її вчителька, яка вже кілька років готує Софію Вовк до олімпіад та конкурсів, пов’язаних з інформатикою.

 – Перемога Софії Вовк значуща. Серед 35 учасників, представників одинадцятих класів з усієї Харківської області, дівчинка з Донецької громади виборола своїми знаннями почесне друге місце. Поступилася учениця нашого ліцею лише учасникам із спеціалізованих харківських шкіл, – розповіла наставниця юної айтішниці, вчителька з інформатики Донецького ліцею № 2 Анна Захарова.

Педагогиня поділилася, що це не перший успіх Софії Вовк у сфері інформаційних технологій. Хоча через пандемію ковід-19 минулого року олімпіаду з інформатики дівчина пропустила, але змогла стати дипломанткою  Всеукраїнського марафону «Жінки в АйТі»

Донецька громада

Також Софія вже активно опановує мови програмування веб-сторінок та основи створення веб-сайтів. Одна з її розробок, веб-сайт з кібербезпеки, чекає на оцінку журі Всеукраїнського конкурсу «Кіберніндзя», результати якого дізнається у квітні.

Софія Вовк та її наставниця з інформатики сподіваються, що отримані бали на обласній олімпіаді нададуть можливість потрапити дівчині до команди вибірково-тренувальних занять, найкращі учасники якої будуть захищати честь навчальних закладів на Всеукраїнському етапі учнівської олімпіади з інформатики.