Тарифи на світло зросли майже вдвічі: що українці побачать у платіжках

31.05.2023 11:22 Економіка

В Україні з 1 червня тариф на електроенергію для населення складатиме 2,64 гривні за кВт. 

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Урядовий портал, таке рішення уряд ухвалив на засіданні 30 травня.

У Міненерго підкреслили, що це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему та підготуватися до наступної зими.

«Ми бачимо можливість установити тариф на рівні 2,64 грн/ кВт-год. Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему», – підкреслив міністр енергетики України Герман Галущенко.

За підрахунками міністра енергетики України середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно до 250 гривень на місяць.

Нагадаємо, уряд 16 травня ухвалив рішення про погашення заборгованості на оплату праці педагогічних працівників у Харківській та Херсонській областях, яка накопичилася до кінця 2022 року в місцевих бюджетах.

Нагадаємо також, що ухвалено рішення уряду щодо збільшення мінімальної заробітної плати для медичних працівників, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу в зоні активних бойових дій та на прифронтових територіях.

Раніше ми писали, що житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон з травня будуть перепризначені  автоматично для переважної більшості одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.