Відмовився від бронювання та пішов до війська: історія сталевого прикордонника

28.02.2024 14:51 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Ігор на псевдо «Фантом» до повномасштабного вторгнення понад 7 років працював в органах державної влади. Тоді чоловік навіть не здогадувався, що попереду на нього чекають важкі та драматичні зміни.

Історію бійця медіа «Слобідський край» розповіли у прикордонній бригаді «Сталевий Кордон».

Як держслужбовець Ігор мав законне право на «бронювання» від служби, проте добровільно прибув до військкомату та захотів проходити службу в новоствореній прикордонній бригаді «Сталевий кордон».

– Моя мотивація дуже проста: Україна – це наш дім, наша держава та територія, де ми проживаємо, будуємо наше життя та життя майбутніх поколінь, – зазначає Ігор.

Зараз він обіймає посаду оператора безпілотних авіаційних комплексів. Після тренувань та отримання сертифіката разом з бойовими побратимами виконує завдання на одному з найгарячіших напрямків Харківщини.

– Попереднього досвіду роботи з БПЛА у мене не було, проте мені дали можливість навчитися. Тож я пройшов спеціалізовані курси. Пам’ятаю, як ми вперше виїхали на позицію й відпрацювали екіпажем у бліндаж з точним попаданням – з першого польоту, з першого разу. Оце було найкраще відчуття, – згадує чоловік.

Ігор упевнений, що працювати на перемогу повинен кожен, а ті, хто може, має брати до рук зброю.

– У такий важкий час потрібно відкласти всі сумніви та з гордістю й мужністю йти захищати свою країну. Це необхідно і для нас, і для майбутніх поколінь, – говорить Ігор.

Раніше ми писали про «Цибу» – медика евакуаційної групи бригади «Спартан». Його робота на фронті відбувається у щохвилинній напрузі – як фізичній, так і моральній. Проте саме завдяки невтомній праці бойових медиків удається врятувати життя бійцям.

А також про 25-річного Максима – бійця 92-ї ОШБр. На захист держави став одразу після початку повномасштабного вторгнення. Батько захисника тоді без зволікань пішов з ним.

Та про Євгена з позивним «Плюсік» – бойового медика у 122-му окремому батальйоні 113-ї окремої бригади Сил ТрО. У перший день війни він добровільно пішов до військкомату й за цей час пройшов чимало гарячих точок.