У Харківському літмузеї проведуть День поезії, присвячений Володимиру Вакуленку

17.03.2023 16:35 Культура

21 березня Літературний музей запрошує всіх охочих приєднатися до щорічного фестивалю «Читання на драбині». 

Вперше від початку повномасштабної війни Харківський літературний музей буде відкритий для відвідувачів три дні. Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Літературний музей.

Відвідувачам заходу покажуть оцифрований щоденник Володимира Вакуленка, якого росіяни вбили під час окупації Ізюма.

«О 17.30 ви зможете подивитись на щоденник письменника та послухати розповідь співробітниці музею Тетяни Ігошиної, яка його досліджувала. А відома українська письменниця та документаторка воєнних злочинів Вікторія Амеліна розповість про те, як у вересні 2022 року знайшла щоденник Володимира Вакуленка на звільненій Ізюмщині, та відкриє поетичні читання своїм віршем», — зазначили в Харківському літературному музеї.

О 18.00 відбудуться «Читання на драбині», прозвучать вірші Володимира Вакуленка з нової збірки, яку готує до друку видавництво «Віват».

22 та 23 березня з 11:00 і до 17:30 усі охочі зможуть подивитись щоденник Володимира Вакуленка та послухати за QR-кодом коментар від співробітниці Літмузею.

Володимир Вакуленко — дитячий письменник і батько хлопчика з інвалідністю. Він народився і мешкав із сином у селі Капитолівка поблизу Ізюма. Невдовзі після того, як Харківщину окупували, чоловіка викрали. Наприкінці березня п’ятеро військових армії агресора забрали його з дому. Більше рідні його не бачили.

Нагадаємо, у січні вийшов документальний фільм-розслідування «Записи під вишнею», присвячений Володимиру Вакуленку.

Також у місті Ізюм на честь вбитого письменника назвали вулицю.

Автор: Ксенія Карпенко