Воду для харків'ян знезаражуватимуть за новим методом

16.02.2018 17:50 Суспільство
Фото: movqe.az Фото: movqe.az
Про це 16 лютого повідомив перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко.

За його словами, насосна станція №25, що неподалік від іподрому, буде першою в місті Харкові, на якій відмовляться від дезінфекції води хлором. Переведення станції на новий метод знезараження планується виконати до кінця 2018 року. Після цього будуть підготовлені проекти переходу для насосних станцій №25-а на Павловому Полі та №26 на Холодній Горі.


Перед тим, як вода буде надходити у будинки харків'ян, вона проходитиме декілька ступенів очищення. На насосних станціях її хлорують. Газ привозять в балонах, і оператори хлорних установок регулюють його подачу.

При роботі з гіпохлоритом цей процес не зміниться, але при цьому працівники станцій і жителі найближчих будинків будуть захищені від хімічно небезпечної речовини. Гіпохлорит натрію знаходиться в рідкому стані, володіє високими бактерицидними властивостями, але він безпечний для організму людини.


Після переходу на новий метод знезараження органолептичні властивості водопровідної води в місті має покращитися, — зазначили у Харківській міській раді.

Читайте також: Під час пожежі з будинку евакуювали більше двадцяти мешканців. Фото

Микола Мельник