Вступ до вишу у 2023 році: що потрібно знати абітурієнту

23.02.2023 19:15 Суспільство
Через війну випускники у 2023 році будуть звільнені від складання державної підсумкової атестації.

Про це «Слобідський край» повідомляє з посиланням на Урядовий портал.

Для вступу до закладів вищої освіти необхідно скласти мультитест з двох обов'язкових предметів, а також одного предмета за вибором.

Два обов’язкові предмети: українська мова і математика. На вибір вступника один предмет: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

Надважливо, що тестування відбуватиметься протягом одного дня.

Це суттєво зменшує безпекові ризики учасників НМТ (час на перебування в тимчасовому екзаменаційному центрі, доїзд до нього і від нього), спрощує організацію, скорочує витрати держави та учасників тощо.

Урядовий проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року» Верховна Рада України ухвалила 23 лютого 2023 року.

Нагадаємо, у закладах вищої освіти Харківської області впроваджують програму трансформації галузі «Освіта 4.0: український світанок», яка є частиною Плану відновлення України. На час війни основним завданням ВНЗ буде не допустити відпливу абітурієнтів з регіону.

Нещодавно ми писали про організацію навчання на Харківщині в умовах війни. Зокрема, в закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти тих громад області, які не були в окупації.

Нагадаємо також, що Міжнародний рейтинг університетів світу Webometrics опублікував рейтинг закладів вищої освіти України. У першу десятку ввійшов один з вишів Харкова – ХНУРЕ.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.