Харків готовий закупити ліки, маски та спецавтомобілі для боротьби з коронавірусом

08.04.2020 11:00 COVID-19
Фото: journalist.today Фото: journalist.today
Для цього місту потрібно понад 25 мільйонів гривень.

Місто придбає додаткові медичні маски, спеціальні автомобілі та лікарські препарати. Таке рішення було ухвалено 7 квітня на засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Для цього, за інформацією міськради, потрібно перерозподілити кошти. Так, 12,5 мільйона гривень потрібно буде спрямувати на придбання медичних масок для захисту харків’ян. А для забезпечення роботи медичних мобільних бригад і доставки біологічних матеріалів до Харківського обласного лабораторного центру необхідно додатково виділити 3,7 мільйона гривень на придбання десяти спеціальних санітарних автомобілів. Крім того, 10 мільйонів гривень потрібно виділити на закупівлю лікарських засобів, що входять до переліку препаратів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.

Наразі в Харкові продовжують роздавати мільйон масок, що нещодавно надійшли в місто. Їх розподілили між медустановами, територіальними центрами соціального обслуговування населення, управліннями праці та соціального захисту, сім'ями співробітників установ освіти та учнів.

Нагадаємо, станом на 8 квітня на Харківщині офіційно підтверджено 5 випадків COVID-19.

Читайте також: Яка лікарня Харківщини надаватиме найбільше безкоштовних послуг