Харківські митники виявили заборонений вантаж у причепі з хурмою

27.10.2020 11:18 Суспільство
Фото: Слобожанська митниця Фото: Слобожанська митниця
Ще одною «знахідкою» на «Гоптівці» стала валіза з психотропними пігулками.

Співробітники Слобожанської митниці виявили цікаву схованку у вантажівці з напівпричепом. В автівці до України з південних республік транспортувалася не лише хурма, як було зазначено у документах. Заборонений вантаж виявив службовий собака під час митно-прикордонного огляду. У схованці (за переднім реєстраційним номером тягача) знайшли поліетиленовий згорток чорного кольору з речовиною рослинного походження темно-зеленого кольору вагою 2,61 грама.

У другому випадку митники виявили у дорожній валізі громадянки РФ під особистими речами старанно приховані п’ять упаковок з пігулками «Феназепам 1 мг», усього 250 пігулок. Жінка прямувала до України у смузі руху «піша хода». Перед початком митного огляду вона заявила про відсутність товарів, заборонених або обмежених до переміщення через митний кордон України. Будь-яких дозвільних документів для переміщення пігулок громадянка РФ не надала.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 06 травня 2000 року № 770 феназепам віднесено до психотропних речовин, обіг яких обмежено.

Читайте також: Збитки у понад 4 мільйони гривень: на Красноградщині судять майстра лісу

Автор: Андрій Соха