Єдиний електронний квиток з'явитьcя на міжміському транспорті

22.12.2017 14:50 Суспільство
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
З 1 червня 2018 року на міжміському та приміському автомобільному транспорті Харківської області планують ввести єдиний електронний квиток.

Про це 22 грудня під час зборів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, які провів у Люботині президент Асоціації Сергій Чернов, повідомив начальник Управління з питань розвитку транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Володимир Наконечний.

За його словами, це допоможе навести лад у пільгових перевезеннях — облікувати людей, які мають пільги, та реально побачити кількість поїздок, які використовують пільговики, і скільки потрібно коштів органам місцевого самоврядування для відшкодування.

— За 2017 рік органи місцевого самоврядування відшкодували перевізникам 18 мільйонів гривень — 14 % від загальних коштів, які витратили на перевезення пільгового контингенту. Сьогодні сільські ради практикують видачу пільговикам проїзних квитків, — розповів Володимир Наконечний.

На зборах Асоціації самоврядовці вирішили провести додаткове засідання щодо пілотного проекту введення електронного квитка для пільговиків.

Довідка «СК»

За даними Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА у Харківській області налічується близько 1 мільйона пільговиків.

Читайте також: Єдиний квиток у Харкові. Перевірено СК. Відео

Олександр Ушаков