З IT- індустрії на передову: історія бійця Національної гвардії

29.05.2023 12:51 Суспільство
Фото: Східне територіальне управління НГУ Фото: Східне територіальне управління НГУ

Євген з позивним «Форест» мав престижну роботу з гарною зарплатою та право не воювати. Та попри це він уже двічі йшов служити добровольцем. Уперше у 2015-му в АТО, вдруге – 26 лютого 2022 року. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Східне територіальне управління Національної гвардії України.

«Особисто для мене все почалось у 2014 році, а через рік я прийшов добровольцем в армію. Мене всі запитували, що ти тут робиш? Але я не міг вдома сидіти, коли йде війна. І тоді, і зараз», – зізнається Євген.

Євген Нацгвардія

В IT-індустрії чоловік мав спеціальність «Тестувальник сайтів та програмного забезпечення», а це – гарний заробіток та перспектива. Та все ж він вирішив поміняти стабільність та гроші на військові будні та небезпеку.

«Гроші – це не все у житті. Особливо, коли ти вмієш їх заробляти», – з посмішкою каже «Форест».

Форест

Чоловік розповів про декілька випадків, коли на фронті знадобилися його професійні якості.

«Я з дитинства займався спортивним орієнтуванням, тому добре читаю карти, поводжусь на місцевості, пам’ять хороша. І робота тестувальника, де ти вишукуєш неполадки та проблеми у скриптах, теж пам’яті сприяла», – розповідає боєць.

Командир взводу Євгена розповів, як у розвідці вони виявили флангову атаку супротивника та вогнем примусили їх зупинитися. А навички Євгена як орієнтувальника дозволили визначити правильні координати та викликати результативний мінометний вогонь по ворогу.

«Якщо треба провести особовий склад на позиції, де вони вперше, чи забрати вночі виснажених бійців, бо буває так, що немає можливості змінити воїнів через бойову ситуацію, найкраще це робить «Форест», – стверджує командир.

Нацгвардія

Раніше ми розповідали про харків’янина Сергія з позивним «Дракон», який служить у лавах Харківської окремої бригади територіальної оборони від початку повномасштабного вторгнення.

Ще ми писали про військову медикиню Анну на псевдо «Ластівка».

А також про бійця з позивним «Тигр», який служить у батальйоні «Дике поле», що входить до складу 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна, та інструкторку Нацгвардії, яка розповіла, як проходять бойову підготовку військові.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко