Збій у роботі мобільного оператора Київстар: що відомо

12.12.2023 10:31 Суспільство
Київстар / фото Фейсбук Kyivstar Київстар / фото Фейсбук Kyivstar

Масштабний збій у роботі мобільного оператора Київстар стався 12 грудня майже у всіх регіонах країни, включаючи і Харківську область.

Про проблеми зі зв’язком «Слобідському краю» повідомили користувачі Київстару з багатьох регіонів України. Також не працює офіційний сайт Київстару.

На своїй сторінці у соцмережі Фейсбук Київстар повідомляє, що фахівці вже працюють над усуненням проблеми.

«Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв’язку та доступу в Інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми», – йдеться у повідомленні оператора. 

Як пише видання Кореспондент з посиланням на власні джерела у компанії, збій у роботі Київстару виник через хакерську атаку.

У свою чергу єдиний портал державних послуг Дія попереджає користувачів Київстару про необхідність під’єднатися до домашнього Wi-Fі для збереження документів.

«Масштабний збій у роботі оператора Київстар! Подбайте про документи в смартфоні. Поки Kyivstar працює над усуненням проблеми, скористайтеся порадою: відкрийте застосунок Дія, доки ви підʼєднані до домашнього WiFі, щоб ваші документи були завантажені», – йдеться у повідомленні.

Як підключитися до національного роумінгу

  • Вимкніть автовибір мережі
  • Знайдіть та виберіть доступну мережу: Vodafone UA, UA-Kyivstar чи Lifecell.
  • Якщо підключитися не вдалося, спробуйте ще раз або виберіть іншу мережу.
  • Перевірте, чи можна зателефонувати/відправити SMS.

Нагадаємо, у Харківській області усі Пункти Незламності забезпечені швидкісним інтернет-зв’язком.

Автор: Галина Гришко