Зимовий час в Україні 2023: коли переводити годинник

24.10.2023 09:56 Суспільство

Традиційно українці переводять стрілку годинників на зимовий час в останню неділю жовтня. Цьогоріч цей день припадає на 29 жовтня.

Про цьогорічний перехід на зимовий час розповість медіа «Слобідський край».

Традиційно в Україні годинник переводять останньої неділі жовтня. У 2023 році це буде 29 жовтня. Саме в цей день о 4:00 ранку потрібно буде перевести стрілку годинника на одну годину назад.

Не варто забувати, що переважна більшість електронних приладів переходять на зимовий час самостійно. Однак механічні прилади або ті, які не під’єднані до Інтернету, потрібно перевести вручну.

Як легше адаптуватися під новий час?

  • Слідкуйте за режимом сну. Підготуйтеся до переведення годинника за день-два. Щоб це зробити, можна зсунути години сну і пробудження на 10-20 хвилин.
  • Їжа. Зверніть увагу на свій режим харчування. Прийоми їжі також можна зсунути до часу, який буде наступного тижня. На декілька днів краще відмовитися від важкої, гострої та солодкої їжі за 4 години до сну. 
  • За можливості відкладіть важливі справи. Спробуйте пом'якшити свій графік, оскільки в ці дні можуть бути проблеми з концентрацією уваги.
  • Не забувайте прибрати електронні пристрої за 30 хвилин до сну або хоча б вимкнути їх.

Раніше ми розповідали, як підготувати пластикові вікна до зими. Зараз ще є час для того, щоб підготувати ваші вікна до настання холодів та максимально їх утеплити. Адже відомо, що саме через погано підготовлені до зими вікна з дому «втікає» до 30 % тепла. Сьогодні – наші поради щодо пластикових вікон, бо тут є особливості.