Жителів Харківщини запрошують заспівати колядку онлайн

06.01.2023 11:21 Суспільство
Жителів Харкова та Харківської області запрошують долучитися до виконання колядки «Нова радість стала» в режимі онлайн. До ініціативи вже залучились військовослужбовці 5-ї Слобожанської бригади в рамках Вертеп-Фесту 2023.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

Цього року учасники можуть долучитися до заходу в режимі онлайн. Колядку пропонують заспівати всім охочим 6 січня о 12:00.

«Де б ви не були, з ким поряд би ви не були, один чи колективом – давайте всі разом заспіваємо колядку, дамо Україні захисний шар нашої любові, нашого бажання Перемоги і миру!», — розповіли організатори фестивалю.

Військовослужбовці 5-ї Слобожанської бригади беруть участь в акції з 2017 року. Два роки поспіль військовий духовий оркестр очолював ходу колядників, які йшли центральними вулицями міста Харків. Артисти постійно підтримують життя українських традицій у військовому колективі. До того ж на Святвечір вони переодягалися в костюми героїв Вертепу та вітали нацгвардійців бригади. У 2023 році військовослужбовці вирішили знову взяти участь у Вертеп-Фесті.

«Ми записали відео у храмі Андрія Первозванного, що розташовувався на території нашої військової частини. Внаслідок авіаційного удару історична будівля зазнала пошкоджень. У мирний час у цьому храмі ми співали колядки, святкуючи Різдво Христове. Сьогодні ми знову тут, аби нагадати: щасливі та вільні роки в нашій Славній Україні ще попереду», — зазначив начальник військового оркестру Володимир Столяров.

Крім того, сьогодні у Харкові пролунала ще одна легендарна колядка. «Щедрик» Леонтовича заспівали учні Харківської дитячої музичної школи № 13 ім. М. Т. Коляди на головній алеї Центрального парку міста.

Школярі співають "Щедрик", місто Харків

Нещодавно ми писали, Що принесе новий 2023 рік Україні: прогнози астрологів.

А також, У місті Харків пройшла виставка картин 10-річної художниці.

Автор: Юлія Гнатченко

Теги: