В яких громадах області на посаду голови балотується лише один кандидат

22.10.2020 16:03 Вибори
Таких об’єднаних територіальних громад на Харківщині три.

У двох сільських об’єднаних громадах Куп’янського району місцеві ТВК зареєстрували лише по одному претенденту на посаду голови.

Так, тільки одна людина претендує на посаду голови Кіндрашівської ОТГ – діючий очільник громади 42-річний Сергій Коньшин (ПП «СЛУГА НАРОДУ»).


Аналогічна ситуація й у Курилівський ОТГ. Серед претендентів на посаду голови сільської ради зареєстровано лише одного кандидата – діючого очільника ОТГ 55-річного Миколу Ситника (ПП «СЛУГА НАРОДУ»).


 Лише один претендент і в Малинівській ОТГ Чугуївського району – чинний голова цієї громади 59-річний Микола Семер’янов, який іде на вибори від «СЛУГИ НАРОДУ».

– Відповідно до нового Виборчого кодексу України за такого кандидата повинно проголосувати більше половини виборців, які прийшли на вибори. Тобто якщо кількість зіпсованих бюлетенів не буде більшою за 50 %, то цей кандидат отримає перемогу. Тож тут без різниці, скільки виборців прийде на дільниці, якщо за нього віддано більше 50 % голосів, то цей кандидат і перемагає. Але якщо виборці зіпсують більше половини всіх бюлетенів, то тоді мають бути повторні вибори, – зазначив «СК» координатор Громадянської мережі «Опора» на Харківщині Микола Зінченко.

Читайте також: Хто балотується на посаду голови Біляївської ОТГ

Автор: Андрій Соха