У Лозівському районі зафіксували випадок повторного голосування

25.10.2020 16:07 Вибори
Станом на 16:00 поліцейські зареєстрували 156 повідомлень про порушення та відкрили сім кримінальних проваджень за порушення виборчого законодавства.

Чотири дільниці в Дергачівському та Ізюмському районах почали свою роботу з незначним запізненням. За даними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України. Загалом обласний главк поліції повідомляє про сім відкритих кримінальних проваджень.

Так, в Ізюмі на початку засідання двох комісій ДВК були відсутні бланки бюлетенів для голосування за кандидатів у депутати Ізюмської міської ради. За даними фактами відкриті два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

До Слобідського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік на виборчій дільниці на вулиці Тарасівській скоїв хуліганські дії – заважав працювати волонтерам і вчинив опір представнику влади. Слідчим інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, до Слобідського ВП надійшло звернення від голови ДВК про те, що на виборчій дільниці на проспекті Гагаріна в кабінці для голосування громадянин фотографував бюлетень.

Читайте також: Вибори на Харківщині: поліція зареєструвала 55 повідомлень про порушення

На виборчій дільниці на Садовому проїзді у Слобідському районі громадянка прийшла на голосування із сумкою з агітаційною символікою.

А житель села Яковлівка Лозівського району двічі проголосував: спочатку – за місцем проживання, а потім – на дільниці. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України.

Спостерігач на виборчій дільниці в селищі Васищеве повідомив у чергову частину Харківського ВП про те, що до дільниці під’їхав автобус з великою кількістю виборців. Даний факт зареєстрований в Єдиному обліку територіального підрозділу поліції. На місце виїжджала слідчо-оперативна група. Триває перевірка.
До Первомайського ВП надійшло повідомлення від офіційного спостерігача Громадянської мережі «ОПОРА» про те, що на дільниці у селі Роздолля у кабінку для голосування заходили по двоє громадян.

До чергової частини Зміївського відділу поліції надійшло повідомлення від голови виборчої комісії про те, що у великій залі жінка розірвала чотири бюлетені та викинула їх. На місце виїжджала слідчо-оперативна група.

У чергову частину Харківського відділу поліції звернувся кандидат у депутати. Він повідомив, що у місті Південне на виборчій дільниці відсутня інформація про кандидатів у депутати та мери.

Читайте також: В якому районі Харківщини спостерігається найвища явка виборців – ІНФОГРАФІКА

Автор: Андрій Соха