У Польщі побачили потенціал відновлення громад Харківської області

04.04.2023 15:21 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

28 березня закінчився форум польсько-української співпраці «Плече друга», присвячений обговоренню та обміну інформацією щодо відновлення Харківщини. 

Як повідомляє медіа «Слобідський край», у рамках форуму польсько-української співпраці «Плече друга» керуюча справами виконавчого апарату обласної ради Оксана Малишева, депутат облради Ігор Захарченко та представники місцевого самоврядування з Харківської області зустрілися з польськими колегами – мером Пултуська Войцехом Григорчиком та представниками місцевого самоврядування й бізнесу.

Українська делегація презентувала місто Чугуїв та селище Пісочин, продемонструвала відео громад до повномасштабної війни та їх стан на сьогодні, а також розповіла про економічний, промисловий та культурний потенціал регіону.

– Незважаючи на значні руйнування і втрати, завдані окупантами, Харківщина живе, працює та готова до відновлення. Кожна громада має план подолання проблем та відкрита до нових взаємовигідних партнерських зв’язків, реалізації спільних проєктів, – зауважила Оксана Малишева.

Представники Харківщини відвідали місцеві підприємства та ознайомилися з роботою польських організацій. Керівники місцевих підприємств зазначили, що вже почали роботу з підтримки України та готові включитись у відновлення області.

Нагадаємо, до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери. Також читайте, у Харківській області цієї весни планують висадити щонайменше 1,2 мільйона сіянців деревних порід. Раніше ми писали, що під час Великодніх свят у Харківській області введено обмеження на відвідування деяких кладовищ.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану