Як ветеранам отримати 16 тисяч гривень від Червоного Хреста

28.02.2023 17:20 Влада
В Україні діє фінансовий проєкт Міністерства у справах ветеранів України та Червоного Хреста з підтримки ветеранів війни, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни.

Станом на 28 лютого від ветеранів отримано 10 тисяч заяв на отримання грошової допомоги. Про це кореспонденту медіа «Слобідський край» повідомив начальник управління у справах ветеранів ХОВА Олег Пуль.

«Зараз на деякий період призупиняється можливість подати заявку, але це тому, що наразі  реалізовується тільки перший етап проєкту. Буде проведений моніторинг якості надання послуги, виплата коштів на банківські картки заявникам та удосконалення технічних процесів. Невдовзі можливість подачі заявок знову відновлять, ми про це повідомимо на своїх ресурсах», – сказав Олег Пуль.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну в Харківській області було 6000 ветеранів І або ІІ групи інвалідності внаслідок війни. Всього на Харківщині 52 344 ветерани війни.

Олег Пуль зазначає, що на другому етапі проєкту планують прийняти 15 тисяч заявок від ветеранів з усієї України на отримання 16 тисяч гривень.

Ветерани з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника в розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Подача заяви на отримання грошової допомоги безкоштовна та повинна заповнюватись отримувачем самостійно.

Детальніше про проєкт можна дізнатися за посиланням 

Нагадаємо, у Харкові виділили додаткові кошти на відновлення міста після обстрілів.

Нещодавно Рада прийняла закон про компенсацію за зруйноване війною житло: що потрібно знати.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко