Арттерапія та ігри: як дітей Харківщини навчають долати стрес

07.06.2023 10:51 Влада
Джерело: ХОВА Джерело: ХОВА

У Харківському регіональному центрі психологічної допомоги працює мультифункціональний центр «Спільно», де діти можуть не тільки отримати кваліфіковану допомогу, а також власноруч створювати свої відео, подкасти та презентації. 

Як повідомляє медіа «Слобідський край», начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов разом з першою леді України Оленою Зеленською відвідали мультифункціональний центр «Спільно» на базі регіонального центру психологічної допомоги дітям. Ця локація була відкрита за підтримки ЮНІСЕФ.

Тут малечі допомагають розвивати навички подолання стресу, а також переживати травматичні події. Усе це робиться за допомогою психологів, які використовують арттерапію, ігри та інші сучасні методики. Діти отримують повноцінну комплексну та професійну допомогу. А ще в центрі облаштована мультимедіакімната з комп’ютерами, камерами та іншим обладнанням.

– Мультимедіакімната для записів відеоуроків і подкастів – справжня мрія сучасних «мультимедійних» дітей. Ця унікальна й водночас доступна всім опція є в Харківському регіональному центрі психологічної допомоги дітям, де діє Дитячий мультифункціональний центр «Спільно» від ЮНІСЕФ. Тут створено всі умови для школярів, які змушені навчатися онлайн, але не мають для цього необхідних засобів, – зазначила Олена Зеленська.

Окрім того, на базі центру створено цифровий навчальний простір для дітей віком 6–12 років. Тут проводяться заняття з математики, мови та природничих наук. Студія доступна як учителям для проведення онлайн-занять, так і молоді. Батьки під час навчання дітей можуть провести своє дозвілля у комфортному коворкінгу. Центр працює в Харкові за адресою: вулиця Сумська, 54, з 10.00 до 19.00.

– Продовжуємо спільними зусиллями допомагати нашим дітям та їхнім батькам. Ми щиро вдячні ЮНІСЕФ за створення такого центру, де постраждалі від дій окупантів люди зможуть отримати комплексну та професійну допомогу, – сказав Олег Синєгубов.

Також у Харкові Олег Синєгубов та Олена Зеленська відвідали Регіональний центр психологічної допомоги для дорослих. Його було створено у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Там працює мобільна група фахівців, які надають допомогу людям, котрі пережили окупацію, відновлюють нормальне життя після травм війни. Також психологи допомагають тим, чиї родичі перебувають у полоні.

Цього року фахівці РЦПД здійснили 88 виїздів до громад Харківщини, аби там надати кваліфіковану допомогу.

Нагадаємо,у громадах області зафіксовано 28 тисяч об’єктів, які постраждали або були знищені внаслідок повномасштабного вторгнення рф. Раніше ми писали, що на сесії облради передали громадам ДЮСШ та вирішували питання пільг для аграріїв. Також раніше ми писали, що Харківщина ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану