Автономність та децентралізація – Синєгубов про підготовку до нового опалювального сезону

28.04.2024 17:27 Влада
Генератор / Фото: ХОВА Генератор / Фото: ХОВА

У Харківській області розпочалася підготовка до наступного опалювального сезону. Одне зі стратегічних завдань – децентралізувати систему житлово-комунального господарства.

Про це заявив начальник ХОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

– Маємо одне з ключових стратегічних завдань – децентралізувати всі складові системи житлово-комунального господарства Харківщини. Передусім говоримо про модульні газові котельні, когенераційні установки, газотурбінні енергоблоки тощо. В області вже розробили детальну дорожню карту та потребу, – сказав Олег Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, також в області тривають роботи над експериментальним проектом щодо енергонезалежності об’єктів соціальної інфраструктури та відновлення пошкоджених російськими ракетами великих енергетичних об’єктів. 

– Разом із тим продовжуємо спрямовувати зусилля на відновлення великих енергетичних об‘єктів. Розуміємо, що це питання не одного року. Автономність, децентралізація, безперебійність. Працюємо в цьому напрямку, – наголосив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, енергетична система Харківської області зазнала значних руйнувань унаслідок ворожих обстрілів. Зараз у регіоні діють погодинні графіки відключення електроенергії.

Нагадаємо, що понад 300 генераторів та інших портативних джерел живлення отримала Харківщина від Рівненщини.