Чотирьом компаніям не дозволили розробляти надра у Харківській області

22.12.2014 09:05 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
18 грудня депутати Харківської обласної ради VІ скликання збиралися на чергове пленарне засідання.

Однією із дискусійних тем цього пленарного засідання для депутатів виявилося питання надання у користування надр. Депутати палко дискутували щодо доцільності виділення низці підприємств дозволів для видобутку корисних копалин на території Харківщини. Серед таких компаній, зокрема, ТОВ «КУБГАЗ-БОРОВА» з намірами дослідно-промислової розробки родовищ та подальшим видобуванням нафти і газу (промислова розробка родовищ) Західно-Ольгівської площі, розташованої у Борівському районі. ТОВ «ФАНСІДАР» виступає з наміром розробки Шарівського родовища піску на території Валківського району.

До обласної ради також звернулося ТОВ «НВФ БАРХАН» з проханням надання гірничого відводу для розробки Південно-Роганського родовища піску і суглинку в Харківському районі. Серед претендентів на користування надрами на території Дергачівського та Харківського районів і ПАТ «Шахта ім. О. Ф. Засядька».

– Ці підприємства беруть і братимуть участь у соціально-економічному розвитку регіону: це нові надходження до обласного бюджету, робочі місця, облаштування населеного пункту – газифікація, ремонт доріг, бюджетних закладів тощо, – запевнив під час обговорення керівник комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту, шляхів та зв’язку Харківської обласної ради Олег Шаповалов.

Але керівники трьох постійних комісій обласної ради – Олександр Бандурка, Віктор Суботін і Олександр Давтян – парирували йому тим, що на комісіях, де розглядалися ці питання, вони так і не дізналися, хто є власниками компаній, і навіть не бачили їх в лице. Питання надання дозволів на користування надр, попри дискусію, депутати все ж таки погодилися розглянути. Однак у підсумку обранці Слобожанщини не проголосували за ці рішення. Після сесії голова облради Сергій Чернов заявив, що, можливо, проекти відхилених сьогодні рішень доопрацюють і підготують на розгляд однієї з наступних сесій.
Натомість депутати погодили надання надр у користування ПАТ «Агрокомбінат Слобожанський» та затвердили Проект організації зон санітарної охорони водозабору ПАТ «Вовчанський агрегатний завод» (родовище питних підземних вод «Вовчанське-3»).

Тетяна Лісна, матеріал з газети "Слобідський край" № 152 від 20.12.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта