Депутати звільнили з посади міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта

09.11.2023 15:51 Влада
Голосування за відставку Гутцайта / фото Ярослав Железняк Голосування за відставку Гутцайта / фото Ярослав Железняк

Народні депутати на засіданні Верховної Ради 9 листопада ухвалили рішення про відставку міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка, за відставку проголосували 243 нардепи.

«Парламент звільнив міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта. За - 243», – написав Ярослав Железняк у своєму Телеграмі.

Відставка Гутцайта, голосування по фракціях

Як за відставку голосували депутати ВР / фото Ярослав Железняк 

Напередодні голова Верховної Ради оприлюднив світлину з заявою Вадима Гутцайта про відставку.

«До Верховної Ради України надійшла заява міністра молоді та спорту України Гутцайта В. М. про відставку. Заяву буде розглянуто найближчим часом», – написав спікер ВР у Фейсбуці.

Заява Гутцайта про відставку

Заява про відставку надійшла у ВР напередодні / фото Руслан Стефанчук 

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада у другому читанні ухвалила передачу військового ПДФО з місцевих бюджетів до державного.

Також ми писали, що в Україні 6 листопада 2023 року набрав чинності закон про заборонену використання та продажу піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів класів F2, F3, F4.

Нагадаємо також, що  Президент України Володимир Зеленський 24 жовтня підписав закон про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України.