Джо Байден у Києві анонсував новий пакет допомоги для України

20.02.2023 15:19 Влада
З неоголошеним візитом до Києва приїхав президент США Джо Байден. Американський лідер зустрівся з Володимиром Зеленським та оголосив про новий пакет допомоги.

20 січня в Україну приїхав президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України, передає «Слобідський край».

Президент України зустрів американського лідера біля Маріїнського палацу в центрі столиці.

Зеленський зазначив, що візит Джозефа Байдена є надзвичайно важливим сигналом підтримки для України. Лідери держав поговорили про ситуацію на фронті, а також про український народ, який переживає сьогодні надзвичайно важкі часи.

«Що ми маємо зробити, щоб зупинити війну, щоб мати успіх у цій війні, зробити Україну ще сильнішою, та як перемогти цього року», – сказав Зеленський.

Байден відзначив, що його присутність в Україні демонструє підтримку України з боку США.

«Я думаю, що було б критично важливим не залишити жодного сумніву в тому, що США підтримують Україну в її війні проти жорстокої агресії», –  зазначив лідер Сполучених Штатів.

Президент США розповів про намір обговорити, як Сполучені Штати та союзники можуть найефективніше допомогти Україні в боротьбі за свободу та незалежність.

За інформацією ЗМІ, Джо Байден оголосив про виділення пів мільярда доларів додаткової допомоги Україні. В пакет допомоги входять боєприпаси для HIMARS та гаубиць, більше Javelin, протитанкові системи та системи повітряного спостереження.

Візит американського президента відбувся за кілька днів до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Зазначимо, що востаннє президент США відвідував Україну ще у 2008 році, тоді це був Джордж Буш молодший.

Нагадаємо, у січні американський генерал Келлоґ відвідав звільнений Ізюм.

Також нагадаємо, що Харківська область отримала від Об’єднаних Арабських Еміратів 89 генераторів.

А 21 січня в Харківську область за участю тимчасово повіреного у справах Посольства Франції в Україні Бенжамена Роріга передали 188 генераторів різної потужності.

Автор: Ксенія Карпенко