Голова Харківської облради прокоментувала великі зарплати в громадах

02.09.2021 08:55 Влада
Всеосвіта Всеосвіта
На рівні Мінрегіону доцільно напрацювати методичні рекомендації, де було б чітко зазначено рамки, скільки може отримувати той чи інший працівник селищної ради залежно від бюджету громади. Про це в інтерв'ю "Слобідському краю" зазначила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

– Дійсно, деякі керівники громад мають заробітні плати, які сягають 100 тисяч гривень. І якщо ситуація не зміниться, то це рано чи пізно вибухне. Мені б хотілося, щоб деякі голови територіальних громад включали мозок та розуміли ситуацію. Не повинно такого бути, щоб у громаді, яка у своєму бюджеті латає дірку на дірці, заробітна плата голови сягала 100 тисяч гривень, а заступника – 80 тисяч. І водночас навчальні заклади чи лікарні, розташовані в громаді, не забезпечені найнеобхіднішим, – зазначила голова облради.

Читайте також: Сесія Харківської обласної ради має відбутися у вересні. Названо дату

На думку голови облради, важливо, щоб громади в цьому питанні відштовхувались від можливостей свого бюджету. 

– Тому я, як голова обласної ради, хочу тільки організувати превентивну діяльність та у першу чергу поспілкуватися з цього приводу з очільниками громад. Також на рівні Мінрегіону, на мою думку, доцільно напрацювати методичні рекомендації, де було б чітко зазначено рамки, скільки може отримувати той чи інший працівник селищної ради залежно від бюджету громади, – зауважила Тетяна Єгорова-Луценко.

Повну версію інтерв'ю читайте незабаром на сайті.

Автор: Олена Загребельна