«Гвардія Наступу»: в Харківській області триває набір до штурмової бригади «Лють»

16.02.2023 16:34 Влада
У Харківській області запрошують добровольців приєднатися до воєнізованого підрозділу поліції нового зразка «Лють». Відбір відбувається за критеріями, визначеними Законом України «Про Національну поліцію».

Про це розповів заступник начальника управління кадрового забезпечення, начальник відділу комплектування ГУ НПУ у Харківській області Андрій Матвієнко, передає «Слобідський край».

«Ми не залучаємо до «Гвардії Наступу» громадян, які притягувалися до кримінальної відповідальності та які не пройшли військово-лікарську комісію й непридатні до служби в поліції. Також є вікові обмеження: до лав підрозділу можуть долучитися кандидати віком до 55 років», – пояснив Андрій Матвієнко.

За його словами, основні завдання підрозділу співпадають із завданнями ЗСУ – знищення російських окупантів та звільнення наших територій від загарбників.

«На добровольців будуть покладені обов'язки із зачистки територій та штурмові завдання із забезпеченням легкою броньованою технікою, артилерією та мінометними розрахунками у взаємодії із ЗСУ, Нацгвардією та іншими силами оборони України», – розповів Андрій Матвієнко.

Арсенал бригади «Лють» містить бронетехніку, артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння.

Тренінг кандидатів буде організовано у визначених центрах підготовки, зокрема із залученням інструкторів ЗСУ та осіб, які мають достатній бойовий досвід. Підготовка може тривати до двох місяців.

«Грошове забезпечення добровольців штурмової бригади «Лють» здійснюється за рахунок державного бюджету. Заробітна плата складає приблизно від 26 тисяч гривень плюс «бойові». При виконанні бойових завдань зарплата може сягати 126-130 тисяч гривень на місяць. Щодо забезпечення амуніцією, бойовим комплектом, військовим спорядженням, автомобілями та пальним – усе за рахунок Національної поліції України. Також передбачено виплату страхових сум залежно від втрати працездатності», – уточнив Андрій Матвієнко.

Він наголосив, що залучення до бригад «Гвардії Наступу» відбувається виключно на добровільній основі, і найголовніше для кандидатів – мати досвід, мотивацію та бажання підтримати сили оборони України в боротьбі з ворогом.

Нагадаємо, приєднатися до формувань «Гвардії наступу» кличуть умотивованих та патріотичних громадян. Вони братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Кампанія – не є мобілізацією населення.

Станом на 10 лютого в Україні оформили близько 7 тисяч заяв на вступ до «Гвардії наступу». У Харківській області – близько 300

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко