Харківським військовим передали на передову сім автівок

07.03.2023 09:19 Влада
Допомога захисникам України – один з пріоритетних напрямів діяльності Харківської обласної військової адміністрації у співпраці з волонтерами. Протягом останніх двох тижнів військовим було передано сім автівок та техніку.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов, волонтери ГО «Єдина країна – це Україна» і БО «Благодійний фонд "Моторизована Січ"» передали автівки для потреб трьох бригад. Як зізнаються захисники, нові машини їм потрібні завжди, - повідомляє "Слобідській край".

– Ми постійно працюємо над тим, щоб забезпечити харківських військових усім необхідним. Захисники потребують автомобілів, адже на фронті ця техніка насправді є витратним матеріалом, тому потрібно оновлювати цю базу, – відзначив Олег Синєгубов.

Одна з машин була передана 92-й окремій механізованій бригаді імені кошового отамана Івана Сірка, два позашляховики направлені на потреби 127-ї окремої бригади Сил територіальної оборони. Також два універсали отримала 113-та окрема бригада територіальної оборони.

– Ці машини вдалося придбати завдяки краудфандингу. У нас є правило – передавати автомобіль тільки після технічного огляду та необхідного ремонту, адже головне – щоб він не підвів наших хлопців під час виконання важливих завдань, – розповів волонтер БО «Благодійний фонд "Моторизована Січ"» Юрій Мірошниченко.

Ще один автомобіль отримала Державна прикордонна служба України. Цьому ж відомству ХОВА та волонтери передали дрон та корпуси для гранат-бомб, що запускають з БПЛА.

– Дрон нам надав волонтер із Великої Британії, автівку та корпуси для гранат-бомб – українські волонтери. Впевнений, це допоможе українським захисникам у боротьбі з окупантами, – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

А наприкінці минулого тижня на передову був переданий спеціальний автомобіль Pinzgauer Vector, обладнаний для перевезення поранених. Ця броньована машина вкрай потрібна для вчасної евакуації поранених з поля бою. Щоб придбати авто у Великій Британії за 80 тисяч доларів, волонтери з благодійного фонду «CodeIT4Life» збирали кошти протягом 2,5 місяця.

Начальник Харківської ОВА висловив подяку всім волонтерам і благодійникам, які щоденно працюють над тим, аби захисники України на лінії фронту були забезпечені всім необхідним.

Нагадаємо, у Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу». Кампанія – не є мобілізацією населення, кожен доброволець зможе самостійно обрати бригаду, до якої хоче долучитися. Записатися до нових бригад можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.