Лікарі Харківщини відвідають клініку Шаріте

01.11.2022 17:11 Влада
Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко у складі української жіночої делегації перебуває з робочим візитом у Берліні. Там представниці делегації обговорили питання регіональної співпраці в рамках українсько-німецького проєкту «Разом до демократії – Stand with Ukrainian Women», а також домовилися про візит лікарів та депутатів Харківської області до клініки Шаріте.

31 жовтня голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко на запрошення Офісу Фонду Конрада Аденауера в Україні та Європейської академії для жінок у політиці та економіці взяла участь у заході в рамках українсько-німецького проєкту «Разом до демократії – Підтримуємо українських жінок», який проходить у столиці Німеччини і зібрав представниць місцевої політики та політики гендерної рівності.

– Щиро вдячна за можливість бути почутими, весь світ має знати, що відбувається в Україні насправді. Вдячна за щирий інтерес до нашої держави, за підтримку, небайдужість і солідарність, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Керівниця Харківської обласної ради разом з очільницею Роганської громади Марією Черненко та іншими представницями делегації розповіли німецьким колегам про умови життя та виклики, з якими зіткнулася Україна внаслідок російської агресії, а також який вигляд має ситуація стосовно рівних прав і можливостей для жінок та чоловіків.

– А головне, ми звернули увагу іноземних партнерів на те, яка саме допомога зараз потрібна жінкам, які виборюють перемогу в тилу, – зауважила Тетяна Єгорова-Луценко.

У рамках робочої поїздки очільниця обласної ради домовилася про візит лікарів та депутатів з Харківської області до одного з найбільших університетських медичних комплексів у Європі – Шаріте. Також Тетяна Єгорова-Луценко з офіцеркою у справах жінок та рівних можливостей клініки Шаріте Крістіне Курмеєр обговорили перспективу створення університетських клінік в Україні.

Також українська делегація в Берліні обговорює питання регіональної співпраці і розбудови партнерства між українськими та німецькими громадами.

Голова Харківської облради під час робочої поїздки у Берліні