Міжнародна організація допоможе відновлювати медичні заклади Харківщини

01.03.2023 09:22 Влада
Харківська обласна рада в партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією Project HOPE продовжать відновлювати пошкоджені лікарні області. Наразі фундація вже підтримала 22 заклади охорони здоров’я регіону, загальна сума допомоги – 2,3 мільйона доларів.

Про це повідомляє медіа "Слобідський край".

24 лютого в Харкові відбулася зустріч за участю заступниці голови Харківської обласної ради Валерії Мураєвої та керівника представництва Міжнародної гуманітарної організації Project HOPE в Україні Джорджіо Тромбаторе. Під час заходу обговорювалися питання стосовно встановлення партнерських відносин та розвитку довгострокового і ефективного співробітництва.

Валерія Мураєва передала команді Project HOPE слова подяки від голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко і від депутатського корпусу за небайдужість, всебічну підтримку в складні часи та надану допомогу найбільш постраждалим регіонам України, зокрема Харківщині.

Також вона зазначила, що Project HOPE надає гуманітарну допомогу та активно допомагає медичним установам Харківської області. Наразі міжнародна організація вже підтримала 22 заклади охорони здоров’я в регіоні, зокрема на деокупованих територіях. Допомога склала майже 2,3 мільйона доларів.

– Керівництво, депутати та працівники виконавчого апарату Харківської обласної ради так само, як і представники інших органів місцевого самоврядування регіону, безпосередньо володіють ситуацією на місцях і готові надавати всебічну підтримку та допомогу нашим міжнародним партнерам, – запевнила партнерів Валерія Мураєва.

Усього в Україні від початку повномасштабного вторгнення Project HOPE підтримала понад 200 закладів охорони здоров’я у 22 областях, загальною вартістю на більш ніж 10 мільйонів доларів, що вони отримали від різних донорів, зокрема від Бюро гуманітарної допомоги USAID.

За сприяння міжнародної організації проводиться реконструкція та відбудова зруйнованих соціально важливих об’єктів у Чернігові, а також Ірпені, Бучі, Бородянці та інших населених пунктах Київської області.

Раніше голова Харківської обласної ради провела перемовини з доктором Меган Моббс, яка є президентом американської організації RTWF.

Основною темою обговорення було питання передачі для закладів охорони здоров’я Харківської області медичного обладнання та сучасних протезних апаратів.

– На жаль, війна нав’язує нам свої жорстокі виклики, а ми маємо знаходити на них ефективні відповіді. На щастя, у нас по всьому світові є друзі, які завжди готові прийти на допомогу. Серед них пані Моббс та потужні компанії США Zimmer Biomet і AdvaMed, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

За результатами зустрічі було вирішено сформувати заявку відповідно до потреб регіону, яку обласна рада опрацьовує разом з медичними закладами Харківської області, щоб спільно з новими партнерами визначити строки та умови поставки допомоги.

Зауважимо, що Міжнародна гуманітарна організація Project HOPE заснована в 1958 році у Сполучених Штатах Америки. В Україні вона працює з 2002 року. З початком повномасштабного російського вторгнення діяльність організації зосереджена на наданні медичної, психологічної та гуманітарної допомоги українцям, зокрема внутрішньо переміщеним особам, які найбільш постраждали та продовжують страждати внаслідок бойових дій.

У липні 2022 року було зареєстровано офіційне представництво організації в Україні. Наразі вже працюють шість регіональних офісів представництва в Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Херсоні і Харкові та вже розпочато відкриття офісу в Краматорську.

Нагадаємо, у Харкові виділили додаткові кошти на відновлення міста після обстрілів.

Нещодавно Рада прийняла закон про компенсацію за зруйноване війною житло: що потрібно знати.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.