На Харківщині відремонтують сім мостів та зруйновану дорогу

31.01.2023 10:49 Влада
У Харківській області планують відремонтувати 17 кілометрів зруйнованої дороги в районі Мартової та Хотімлі. Відновлення полотна значно скоротить шлях з Харкова до Вовчанська.

Відбулося засідання постійної комісії з питань розвитку інфраструктури, будівництва та шляхів Харківської обласної ради. Про це повідомляє медіа «Слобідський край». Члени комісії розглянули низку питань, які будуть винесені на розгляд пленарного засідання чергової сесії Харківської обласної ради, що відбудеться 14 лютого. Зокрема, питання виконання обласних програм, звернення депутатів Харківської обласної ради до Президента України та переліки капітального і поточного ремонту автомобільних доріг.

Під час доповіді щодо виконання Програми створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2019–2022 роки заступниця директора Департаменту містобудування та архітектури ХОВА, головний архітектор області Марина Пахомова зазначила, що 24 лютого було частково призупинено роботу геопорталу містобудівного кадастру області.

– Таке рішення прийнято з метою недопущення будь-яких несанкціонованих дій з інформацією геопорталу з боку агресора, що могло б створити загрозу для безпеки регіону. Роботу з формування та наповнення містобудівного кадастру області департамент розпочне відразу після закінчення воєнного стану в Україні. Перелік інформаційних ресурсів планується суттєво розширити, – повідомила Марина Пахомова.

На Харківщині відремонтують сім мостів та зруйновану дорогу

Зауважимо, що роботу геопорталу та повнофункціональну геоінформаційну систему Харківської області регіонального рівня було запущено у 2019–2022 роках.

Також під час засідання комісії розглянули перелік капітального та поточного ремонту автомобільних доріг області. Директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко зазначив, що внаслідок агресії рф на деокупованих територіях області було зруйновано 24 мости. У 2022 році за кошти дотації було відремонтовано (або зробили об’їзди) 17 мостів. Наразі на розгляд комісії надано ще сім мостових споруд, які мають першочергове значення для звільнених територій Харківщини:

– на дорозі Харків – Липці – Борисівка, в районі Борщової;

– на станції Гракове – Базаліївка;

– в Рубіжному;

– на дорозі Балаклія – Яковенкове;

– на під’їзді до Черкаських Тишків;

– на під’їзді до Липців;

– на під’їзді до Хорошевого.

За словами Ігоря Турченка, хоча місток у селищі Хорошеве не був на окупованих територіях, його необхідно ремонтувати через аварійний стан.

Окрім мостів, планується відремонтувати 17 кілометрів зруйнованої дороги в районі Мартової та Хотімлі. Відновлення цієї дороги значно скоротить шлях з Харкова до Вовчанська. Ще один напрямок відновлювальних робіт – шляхи в напрямку Гракового і Базаліївки.

На Харківщині відремонтують сім мостів та зруйновану дорогу

– Дамба в Печенігах була підірвана, і там для забезпечення проїзду встановили тимчасовій металевий міст чеського виробництва. Коли дамбу будуть капітально ремонтувати, металевий місток знімуть. Проїзд до Вовчанська і Печенігів буде знову через Гракове та Базаліївку. Ось на цьому напрямку будемо ремонтувати дороги, тому що це основна логістика в напрямку Вовчанська, – зазначив директор ДП «Дороги Харківщини».

Зауважимо, що у 2022 році на деокупованих територіях Харківської області відремонтували 17 з 24 зруйнованих мостів.

Нагадаємо, військові та експерти із США ознайомилися з доказами російських воєнних злочинів на Харківщині. Раніше ми писали, що перша у 2023 році сесія Харківської обласної ради відбудеться 14 лютого. Також читайте, які зміни в сигналах електросирен у Харківській області відбудуться з 1 лютого.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану