Депутати Харківської облради зберуться на чергову сесію

30.01.2023 11:47 Влада
Перша у 2023 році сесія Харківської обласної ради відбудеться 14 лютого.

Розпорядження про скликання чергової XV сесії обласної ради VIII скликання підписала голова облради Тетяна Єгорова-Луценко 27 січня, повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу облради.

На порядок денний винесено 45 питань. Зокрема:

  • Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».
  • Про хід виконання у 2022 році Програми територіальної оборони Харківської області на 2022-2023 роки.
  • Про хід виконання у 2022 році регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021-2023 роки.
  • Про виконання Програми створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2019-2022 роки.
  • Про перейменування села Ватутіне Харківського району Харківської області.

Про надання державному підприємству «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство» дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

Також на сесії розглянуть низку кадрових питань, депутатські запити та «різне».

Нагадаємо, на минулій сесій Харківської облради ухвалено бюджет регіону на 2023 рік. Згідно з документом гроші підуть на відбудову пошкоджених обстрілами об’єктів, на підтримку медицини та на посилення територіальної оборони й зміцнення систем цивільного захисту.

Раніше ми писали, що Харківська область отримала одну з найбільших освітніх субвенцій – 4 мільярди 316 мільйонів гривень.

Нагадаємо також, що 25 січня депутати Харківської міськради на сесії ухвалили реорганізацію медичних закладів, внесли зміни до структури виконавчих органів та міського бюджету і призначили нового заступника мера. 

Автор: Галина Гришко