На Північній Салтівці запрацювало відділення швидкої допомоги

15.11.2023 15:22 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

У найбільш постраждалому районі Харкова – Північній Салтівці – відкрили відділення екстреної медичної допомоги. Воно обслуговуватиме мешканців не тільки міста, але й частини Харківського району, в тому числі село Липці.

9 листопада на Північній Салтівці відкрили відділення екстреної медичної допомоги. У заході брала участь голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Раніше відділення було розташоване на базі міської поліклініки, яке зараз не працює через значні пошкодження внаслідок російських обстрілів.

Тепер відділення екстреної допомоги розташовується у декількох модульних будинках, де є усі зручності та обладнання, необхідне для роботи швидкої. Тут будуть чергувати декілька бригад, які обслуговуватимуть не тільки жителів Північної Салтівки, але і частини Харківського району.

— Ми всі пам’ятаємо, як з початку війни ворог безжально нищив район Салтівки. І тільки завдяки Збройним силам України навала відступила. Внаслідок однієї з російських атак була зруйнована поліклініка, де базувалося відділення «екстренки». Дякую директору Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктору Забашті, всьому колективу за те, що змогли домовитися з міжнародними партнерами та отримати мобільні будиночки, де наші медики зможуть комфортно працювати. Впевнена, харківська команда «екстренки» найпотужніша не тільки в Україні, але й в усьому світі. Низький уклін усім медикам регіону, – сказала голова обласної ради.

Також Тетяна Єгорова-Луценко привітала Віктора Забашту з присвоєнням звання «Почесного громадянина Харківської області».

— Дійсно, повернення цього пункту на Північну Салтівку  – це подія, яка наближає «екстренку» до північних кордонів Харківської області. Липці – теж зона обслуговування цього відділення. І медики там щодня працюють. Вдячні Уряду Польщі, за сприяння якого були надані  модульні будиночки. Це вже сьомий такий пункт ми відкриваємо по Харківській області. Зокрема такі є в Ізюмі, Боровій та інших населених пунктах, – сказав Віктор Забашта.

Нагадаємо, громади Харківщини отримали системи очищення води від Гранд-Есту. 

Раніше ми писали, що на Харківщині створять кардіологічний центр. Нагадаємо, громади Харківщини запрошують надавати проєкти на відновлення об’єктів.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Костянтин Оксенюк