На випадок блекауту на Харківщині створюють аварійні запаси дров та палива

08.11.2023 09:23 Влада
Джерело: ХОВА Джерело: ХОВА

У Харківській області майже 95 % будинків, що підключені до централізованого опалення, вже з теплом, а кількість Пунктів Незламності в регіоні збільшилася до 936. Також на особливому контролі – робота з обробки заяв про знищене та пошкоджене майно.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», першочергово на Харківщині тепло подають до закладів охорони здоров’я та соціального захисту населення. Станом на 6 листопада в області функціонує 452 з 534 запланованих котелень, що становить 84,6 %. Уже опалюється 91,5 % медичних закладів та майже 95 % житлових будинків, які підключені до централізованого теплопостачання.

– 15 громад повністю завершили роботу з підключення споживачів до опалення, по інших – робота триває. Крім того, розроблено плани дій на випадок надзвичайних ситуацій на об’єктах тепло-, водопостачання та водовідведення в районах області. Минулого року ми вже робили такі плани, а нині актуалізували їх відповідно до потреб, – підкреслив начальник ХОВА Олег Синєгубов під час апаратної наради щодо проходження опалювального сезону.

Теплопостачальні підприємства Харківщини створили аварійний запас дров, пелет, вугілля, а також дизельного та бензинового палива. Крім того, підприємства тепло- та водопостачання забезпечені 589 генераторами на випадок припинення електропостачання.

А на випадок тривалого відключення світла в регіоні працюватимуть Пункти Незламності. Лише за останні два тижні їх кількість збільшили до 936. Усі вони забезпечені електрогенераторами та засобами автономного опалення. 54 Пункти планують обладнати системами Starlink, інші – під’єднані до оптоволоконного Інтернету.

– Ми продовжуємо перевірку Пунктів Незламності та моніторинг їх роботи. Всі Пункти повинні бути готовими до роботи 24/7 і мати необхідний запас палива, – наголосив Олег Синєгубов.

Продовжується і реалізація програми «єВідновлення». У Дергачівській громаді останнього тижня пришвидшили обробку заяв щодо надання компенсацій. Начальник ХОВА наголосив, що інші громади також мають прискорити цю роботу.

– Програма «єВідновлення» є одним із пріоритетних напрямів нашої роботи. Очільник кожної громади, міської та районної військових адміністрацій у регіоні, де дозволяє безпекова ситуація, має докласти максимум зусиль, аби комісії з обробки заяв на компенсацію за пошкоджене або знищене майно набрали темп роботи. Вимагаю від керівників РВА взяти на контроль це питання, – сказав Олег Синєгубов.

Усього жителі громад області подали 21 743 заяви для отримання компенсації за пошкоджене житло, сума виплат перевищила 835,7 мільйона гривень. Також у регіоні зареєстровано 2191 заяву за знищене майно. 

Нагадаємо, що на Харківщині відновлюють 62 об’єкти та працюють над поверненням бізнесу. Також ми писали, що в райадміністраціях Харківщини створили робочі групи «Прозорість та підзвітність». Читайте також, на Харківщині Фундація Олени Зеленської зводить будинки для двох багатодітних родин. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану