Нацгвардійці бригади «Спартан» збили російський штурмовик СУ-25

08.03.2023 14:18 Влада
У районі Бахмута військовослужбовці Національної гвардії України у ніч проти 6 березня збили російський штурмовий літак Су-25 з ПЗРК «Перун».

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на відділ інформації та комунікації Східного ТУ НГУ, нацгвардійці поцілили на відстані до 4 кілометрів.

«Ворожий штурмовик прикривав з повітря піхоту, яка наступала на лінію оборони захисників. Розрахунок ПЗРК відкрив вогонь та збив російський броньований штурмовик. Через тепловізор бачили, що літак було уражено і він пішов на зниження, доля пілота наразі невідома», – зазначив командир дивізіону «Партизан».

«Відпрацювали ціль з «Перуна», підбили літак, і він почав змінювати напрямок польоту. З південного сходу робив маневр, щоб завдавати удари по наших позиціях, та після влучання змінив траєкторію і почав робити різкий розворот на схід, після чого впав за лінією перетину», – зауважив оператор ПЗРК нацгвардієць Роман.

Нагадаємо, у Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу». Приєднатися до формувань кличуть умотивованих та патріотичних громадян, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Варто зазначити, що кампанія – не є мобілізацією населення, а кожен доброволець зможе самостійно обрати бригаду, до якої хоче долучитися

Записатися до нових, добре оснащених та підготовлених штурмових підрозділів «Гвардії наступу» можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області.

Нещодавно у Харківській області на одному з полігонів пройшли навчання добровольців в умовах, наближених до бойових.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.