Обшуки в екс-голови Харківської обласної ради Сергія Чернова: депутат прокоментував ситуацію

18.01.2022 16:03 Влада
18 січня стало відомо про обшуки, які були проведені в офісі депутата Харківської обласної ради Сергія Чернова та у квартирі його сина. Під час обшуків були присутні адвокат і дружина екс-голови Харківської обласної ради.

У той же час, у прокуратурі заперечили обшуки в Чернова та повідомили, що слідчі дії проводилися в його сина у межах розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, та за фактом зловживання повноваженнями особами, які надають громадські послуги.

Чернов розцінює події як політичний тиск, а мета обшуків, на його думку, — дискредитація його «в очах міжнародної та української громадськості як  депутата облради та президента Асоціації районних та обласних рад». Він стверджує, що закону не порушував, і пов'язує події з політичними опонентами (без уточнення, якими саме).

Зокрема, у соціальних мережах Чернов написав: «Розцінюю це, з опублікованих даних, як дискредитацію. Є що розповісти: з документами, фактами. Скоро… Усім дякую за підтримку, котру отримую з усіх куточків України!!!»

Також депутат вкрай обурений тим, що правоохоронці допустили виток інформації в соціальні мережі – зокрема, на один з популярних телеграм-каналів, чим порушили таємницю слідства.

Крім того, він заявив про погрози у бік членів його родини.

«Протягом року мені, а тепер уже членам родини, надходять погрози з боку окремих народних депутатів. Я захищаю свої права і права своєї родини», — сказав Чернов.

Відео: Суспільне

Автор: Лариса Гнатченко