Пік повернень жителів до Харкова вже пройшов – Синєгубов

03.02.2023 14:27 Влада
Щоб у Харків і область почали повертатися люди, які виїхали до більш безпечних регіонів, їм треба гарантувати безпеку.

Про це на брифінгу 3 лютого сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

«Ті люди, які бажали повернутися – навіть під час бойових дій і обстрілів, – вони це вже зробили. Для того щоб очікувати нову хвилю, ми маємо щось змінити на лінії фронту і гарантувати якусь певну безпеку. Або провести деокупацію. Як показує практика, після деокупації люди одразу повертаються до своїх територій, де вони проживали для того, щоб або проживати і надалі, або перевірити своє майно чи родичів», – сказав Олег Синєгубов.

За його словами, станом на зараз у тимчасовій окупації залишаються 29 населених пунктів Харківської області, де проживає приблизно 2 тисячі людей.

«Ситуація не змінилась. Під окупацією в нас фактично частина Дворічної, там активна фаза, йдуть бойові дії. За нашою інформацією перебуває 2 тисячі людей, однак зараз ми не можемо сказати точно, бо доступу до цих територій у нас немає», – сказав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, за даними КП «Харківводоканал» рівень споживання води в Харкові вийшов на довоєнний рівень.

Ви можете побачити, як виглядає Північна Салтівка у Харкові через 11 місяців повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо також, що у місті Харків наразі функціонують близько 80 % від довоєнної кількості супермаркетів, близько 70 % аптек, близько 50 % закладів ресторанного бізнесу, 85 % ринків та торговельних майданчиків.  

Більше новин міста Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко