Європейські самоврядовці візьмуть участь у сесії Харківської обласної ради

07.07.2022 21:16 Влада
Голова Асамблеї європейських регіонів та голова Офісу регіональної ради французького регіону Гранд-Ест планують взяти участь у пленарному засіданні Харківської обласної ради.

Про плани представників європейської влади повідомила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Відповідні домовленості були досягнуті у Брюсселі, де 6-7 липня проходив флагманський захід Європейського Комітету регіонів, присвячений політиці розширення Європейського Союзу, – День розширення.

У ході робочої поїздки до Брюсселя очільниця депутатського корпусу Харківської облради зустрілася з представниками Асамблеї європейських регіонів.

– Запросила голову Асамблеї Магнуса Бернтссона взяти участь у пленарному засіданні чергової сесії обласної ради, яке продовжить свою роботу найближчим часом після перерви. Пан Бернтссон прийняв пропозицію і висловив бажання поспілкуватися з депутатським корпусом регіонального парламенту Харківщини, – повідомила Тетяна Єгорова-Луценко. – Більш того, за цей час буде розглянуте питання членства Харківської обласної ради у Асамблеї європейських регіонів, зі скасуванням членських внесків.

Також, за її словами, у роботі пленарного засідання поточної сесії Харківської обласної ради планує взяти участь голова Офісу регіональної ради французького регіону Гранд-Ест Жан Роттнер.

Окрім цього, керівниця Харківської облради у Брюсселі долучилася до обговорення «Україна, Грузія, Молдова – нові країни-заявники, нові напрямки, нові очікування», а також до дискусії «Молодь та розширення ЄС», де країни-партнери запропонували організувати на їх території ознайомчі поїздки та відпочинок у курортних установах для українських дітей і молоді.

Крім того, були обговорені питання продовження шкільної освіти на території країн Європи для українських дітей, які були змушені виїхати через російську агресію. А також перспективні напрями міжвузівської співпраці.

Нагадаємо, 2 липня було відкрите чергове засідання Харківської облради, яке проходило в онлайн-режимі. Але через технічні моменти не всі депутати змогли долучитися до засідання після перерви.