Президент доручив підняти вдвічі зарплату робітникам ХТЗ

03.03.2017 11:48 Влада
Фото Вікторії Івашкевич Фото Вікторії Івашкевич
В ході візиту до Харкова Президент Петро Порошенко поцікавився розміром зарплати працівників заводу ХТЗ і дав доручення до кінця року підняти її вдвічі.

Зустріч Президента з колективом Харківського тракторного заводу почалася з хвилини мовчання за загиблими гірняками на Львівщині 2 березня.

Президент зазначив, що економіка України почала відновлюватися. За його словами, на сьогодні Харківський тракторний завод дає роботу близько 2000 працівників і 10 000 машинобудівникам з усієї України. Кілька років тому на заводі була скрутна ситуація і велика заборгованість по зарплаті, тому довелося втрутитися Президенту. Він дав доручення голові ХОДА (на той момент Ігорю Райніну) допомогти підприємству, цю роботу продовжила нинішня голова обладміінстрації Юлія Світлична. Для заводу був знайдений інвестор, який витратив  74 млн грн на погашення заборгованості по зарплаті й 150 млн грн на закупівлю комплектуючих.

До кінця року на ХТЗ планують випустити 2 тисячі тракторів.

За словами Петра Порошенка, з державного бюджету було спрямовано 600 млн грн на програму “Купуй українське”: держава  відшкодовує аграріям 20 % вартості сільгосптехніки, якщо вона вітчизняного виробництва.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта