Що буде з головами сільрад після об'єднання громад на Харківщині

08.08.2015 09:12 Влада
Фото: wikimapia.org Фото: wikimapia.org
Голови таких громад представлятимуть свої території в раді об'єднаних громад, а також можуть стати старостами.

За словами голови постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету, віце-президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Людмили Немикіної, маленькі слабкі громади побоюються того факту, що ті, з ким вони об’єднаються, можуть, так би мовити, задавити їх своїм авторитетом. А ще – того, що всі гроші, які залишатимуться на місцях, сильні громади витрачатимуть на себе.

Людмила Немикіна пояснює, що такі побоювання зовсім безпідставні. Адже в новоутвореній раді об’єднаної громади будуть представники всіх населених пунктів, а отже, кошти під їх контролем розподілятимуть пропорційно до потреб. Не залишаться без роботи й сільські голови та їх заступники. Частина може увійти до складу органів місцевого самоврядування об’єднаних громад, решта стануть старостами. Ці люди представлятимуть інтереси жителів сіл і селищ у виконавчих органах об’єднаної громади. Їм сплачуватимуть заробітну плату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші на розвиток територій дадуть лише частині Харківщини

Що стосується спроможних громад, то сьогодні їм також вигідна реформа. Адже якщо вони не захочуть об’єднуватися зі своїми слабкими сусідами, то не отримають привілеїв, які держава планує надати об’єднаним громадам.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта