Сучасна «швидка» для порятунку дітей та «розумні» ліжка для обласної травматологічної лікарні

07.11.2022 19:02 Влада
Медичні заклади Харківської області продовжують працювати в умовах війни. Нещодавно за сприяння голови облради Тетяни Єгорової-Луценко європейські партнери передали медзакладам Харківщини необхідні препарати, реанімаційні ліжка та карету швидкої допомоги.

Через збройну агресію рф медичні заклади Харківщини відчувають гостру потребу в препаратах та обладнанні. Наразі продовжується робота із залучення міжнародних партнерів до допомоги регіону. Так, нещодавно на медичному фронті обласної клінічної дитячої лікарні № 1 почала слугувати нова карета швидкої допомоги. Вона оснащена сучасним обладнанням спеціально для обслуговування та надання невідкладної допомоги дітям.

Автомобіль було передано від Ukraine Medical Relief Fund of Rochester Regional Health Foundations та RocMaidan, громадської некомерційної організації, яка є благодійним підрозділом Українського культурного центру Рочестера, а також за підтримки БФ «КОЛОС» та сприяння голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

Медичні заклади Харківщини отримали сучасне обладнання та препарати

Доставили автомобіль у руки рятувальників дитячих життів заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько та радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков.

Черговий гуманітарний вантаж отримало і комунальне некомерційне підприємство «Обласний центр онкології». Зокрема, медзакладу передали партію лікарських та гігієнічних засобів, яких особливо бракує для надання допомоги онкохворим мешканцям Харківщини. Ця допомога була надана асоціацією «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» (Aide médicale et caritative France-Ukraine) і особисто ïï операційним директором Діаною Дольс спільно з ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» та ТОВ «Санагро Україна».

Медичні заклади Харківщини отримали сучасне обладнання та препарати

Також ці благодійники передали нові сучасні реанімаційні ліжка Hillrom та комплект додаткового медичного обладнання Харківській обласній травматологічній лікарні. Ліжка цієї фірми є надсучасними та називаються «розумними», вони мають багатофункціональні поручні, можуть зважувати пацієнтів, змінюють положення в сидяче. Нові ліжка мають табло, де позначаються необхідні для медпрацівників параметри, та систему попередження падінь. В обласній клінічній травматологічній лікарні зазначили, що доставлені реанімаційні ліжка – це найсучасніше медичне обладнання європейського рівня. Окрім цього, медзакладу передали необхідні лікарські та гігієнічні засоби.

Медичні заклади Харківщини отримали сучасне обладнання та препарати

– Робота з організації та доставки міжнародної гуманітарної допомоги буде продовжена, – наголосив радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков.

За час повномасштабного вторгнення асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» організувала допомогу на суму понад 17 мільйонів євро для Харківщини. Обласна рада разом з французькими партнерами мають масштабні плани щодо подальшої підтримки медзакладів регіону. ⠀

Автор: Анастасія Хушану