Тетяна Єгорова-Луценко: обласна програма економічного розвитку має виконуватися в більшому обсязі

25.11.2021 15:50 Влада
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
До обласної програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2021 рік додали 42 нові проєкти на загальну суму понад 78,8 мільйона гривень.

Відповідні зміни депутати облради ухвалили сьогодні під час сесії.

Зокрема, 13 нових проєктів додалося в галузі охорони здоров'я, на загальну суму майже 25 мільйонів гривень. Це ремонти Дергачівського ЦПМСД, капремонт амбулаторії в Козачій Лопані та придбання медичного обладнання для семи громад області.

Також 15 мільйонів гривень спрямували на розробку проєктно-кошторисної документації для реконструкції системи теплопостачання селища Докучаєвське Харківського району та проведення реконструкції очисних споруд у селі П'ятигірське.

Читайте також: Ще один заступник голови Харківської обласної ради пішов у відставку

По галузі освіти додалося 13 проєктів із запланованим фінансуванням 21,5 мільйона гривень. Серед проєктів – капремонт мережі водопостачання КЗ «Харківська санаторна школа № 13 Харківської обласної ради» та капітальний ремонт ЗДО «Валківський ясла-садок «Веселка». Також планують реконструювати покрівлю та утеплити фасад Дворічанського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 1 «Колосок» й провести капітальний ремонт частини приміщень (санвузлів) Дергачівського закладу дошкільної освіти комбінованого типу № 3 «Сонечко».

По напряму «Фізична культура і спорт» включено 14 проєктів. На їх впровадження необхідно понад 9 мільйонів гривень. Серед нових проєктів – придбання спортивного інвентарю для Школи вищої спортивної майстерності» Харківської обласної ради та Розробка проєктно-кошторисної документації з реконструкції будівлі легкоатлетичного манежу КЗ КДЮСШ «ХТЗ» Харківської обласної ради.

Як зазначила голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко, програма соцекономрозвитку має бути виконана в більшому проценті.

– Проаналізувавши її, я зрозуміла, що ми беремо всі пропозиції голів громад і депутатів, і в результаті вона виходить роздутою – майже 7 мільярдів. А фінансування недостатньо, і вистачає лише на 30 %. 

Тому на наступну сесію я пропонуватиму переглянути цю програму, щоб у 2022 році змінити підхід до відбору об'єктів, які фінансуватимуться першочергово, – зауважила очільниця обласної ради.

Автор: Тамара Кіч