У Лозівській громаді облаштували укриття та відкрили нову лікарню

19.09.2022 16:30 Влада
Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко відвідала Лозівську громаду, де оглянула нове укриття у Панютинському ліцеї та реконструйовану амбулаторію в Орільці.

У місцевому ліцеї селища Панютиного облаштували укриття площею 300 квадратних метрів. У ньому можуть розміститися до 200 осіб. Укриття є повністю безпечним, адже відповідає вимогам для захисних споруд цивільного захисту. Там є медичний пункт, штучна вентиляція, санітарна кімната і навчальний простір. Також укриття забезпечене технічною і питною водою, запасом харчових продуктів, альтернативним джерелом електроживлення та індивідуальними засобами захисту.

Голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко зазначає, що облаштування укриттів при навчальних закладах – це нова українська реальність, до якої необхідно звикати дуже швидко.

В Орільці в будівлі колишнього ліцею після реконструкції розмістилася амбулаторія загальної практики, пункт постійного базування бригади екстреної медичної допомоги та аптечний пункт. Амбулаторія та пункт базування бригади швидкої допомоги обслуговує населення Орільського старостинського округу та прилеглих сіл, а це приблизно 4000 осіб. Фельдшерська виїзна бригада в Орільці наразі працює на сучасному санітарному транспорті, який оснащений новою апаратурою.

За словами голови ХОР, ця реконструкція є дуже хорошим подарунком мешканцям Орільки напередодні 120-річча селища.

– Я лозівчанка, багато разів була в Орільці раніше і добре пам’ятаю, як довгий час не вирішувалась низка проблемних питань. Тепер я впевнена, що Орільку після приєднання до Лозівської громади очікує ще дуже багато приємних новин, – упевнена Тетяна Єгорова-Луценко.

Робота нової Оркільської лікарні

Голова ХОР дуже позитивно відзначає роботу Лозівської громади під час війни. Особливо вона виділяє Лозівського міського голову Сергія Зеленського та його команду.

– Такі випробування як воєнний стан та ракетні удари по інфраструктурі наочно доказали вашу професійність і надійність, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Своєю чергою міський голова Лозової зазначає, що у своїй діяльності має надійного партнера в особі обласної влади. Він дякує депутатському корпусу та особисто голові обласної ради, обласній військовій адміністрації та всім, хто є причетним до функціонування громади.

Голова Харківської обласної ради та міський голова Лозової на відкритті лікарні у Орільці