У наближеному до зони АТО районі Харківщини побоюються міліцейського свавілля

21.11.2014 14:38 Влада
kp.ua kp.ua
30 жовтня Кабінет Міністрів офіційно включив частину Харківської області до зони антитерористичної операції.

Хоча це рішення і було призупинене 11 листопада, "СК" запитав у чиновників про зміни, які б сталися у житті даних територій.

Хоча в Законі нічого не сказано про оборонні та профілактичні заходи на території АТО, в Ізюмському районі готувалися до ретельних перевірок і, не виключено, зловживань правоохоронців.

За словами голови Ізюмської РДА Любові Шамрай, жителі Ізюмщини вже звикли до ретельного огляду транспортних заходів, але сподівалися, що це незабаром закінчиться. Та миритися з такими незручностями доведеться й надалі. Тобто, завжди необхідно брати із собою документи і з порозумінням ставитися до того, що правоохоронці перевірятимуть, що саме люди везуть у салоні та багажнику.

Читайте також: Якби Ізюм став частиною зони АТО. Що зміниться для мешканців та бізнеса

– Ви знаєте, що в нас міліція – не бездоганна структура. Є люди, які захочуть зловживати цією ситуацією. Я боюся міліцейського свавілля, – каже Любов Шамрай.

У зв’язку з цим голова райдержадміністрації разом зі своїми заступниками в кожній сільраді проведе роз’яснення. Зокрема, людей проситимуть: якщо будуть якісь зловживання з боку силових структур, звертатися до міліції, сільської ради чи райдержадміністрації для того, щоб ці питання вчасно вирішувалися.

Так, навесні, згадує Любов Шамрай, траплялися випадки, коли правоохоронці ставили зайві запитання та заявляли претензії людям, що перевозили мінеральні добрива на свої поля. Також по району не можна було пересуватися з великою кількістю паливних матеріалів, які необхідно було привозити діжками. Через це доводилося добиватися окремого дозволу, надавати військовим перелік машин, які здійснюють цю діяльність.

Зараз у районі, за словами Любові Шамрай, працює один центральний блокпост на трасі Харків – Довжанський. Там постійно чергує по 13 бійців. Є ще блокпости Нацгвардії. Більше військових на території Ізюмського району нема.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" № 134 від 08.11.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта