У Харківській області відновлюють лікарні, мости та об’єкти критичної інфраструктури

27.12.2022 17:21 Влада
Фото: ХОВА Фото: ХОВА
У Харківській області триває робота щодо відбудови лікарень, зруйнованих окупантами. Також першочерговими є завдання з відновлення електро-, тепло- та газопостачання.

Про це розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов під час пресконференції 27 грудня, повідомляє «Слобідський край».

«Якщо говорити про руйнації, то маємо шалені цифри – 269 закладів медицини знищено. Уже на сьогодні ведемо перемовини з Офісом Президента та Офісом першої леді щодо відбудови, зокрема, Ізюмської, Куп'янської, Чугуївської лікарень та інших основних опорних закладів. Особливо на деокупованих територіях ми маємо відновити високоякісне надання медичних послуг», – сказав Олег Синєгубов.

Також на деокупованих територіях тривають роботи з відновлення електро-, тепло- та газопостачання.

«Та критична інфраструктура, яку ми могли відновити, вона працює. Запустили всі 100 % котелень, які планували, – їх більше 500. Однак у місті Ізюм із 23 котелень запущено лише 6, тому що інші просто зруйновані вщент. По Куп’янську ситуація краща. По Вовчанську газопостачання припинено і запущена одна котельня на альтернативному паливі, яка опалює місцеву лікарню», – розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА додав, що наразі по області відновлено близько 80 % електропостачання, близько 75 % – газопостачання.

Він повідомив, що до пріоритетного переліку об’єктів входять школи, заклади вищої освіти, об’єкти життєзабезпечення, дитсадки, багатоквартирний житловий фонд, адміністративні будівлі, медичні заклади. Здебільшого замінюють вікна, двері, ремонтують покрівлю, фасади та інженерні комунікації.

Нагадаємо, в Харківській області 26 грудня вогневого ураження зазнали населені пункти Куп’янського і Чугуївського районів, пошкоджені приватні будинки і господарчі споруди.

Нагадаємо також, що в Харківській області зруйновано 25 мостів, через 17 вже є проїзд, там звели тимчасові переправи та встановили тимчасові мости, ще 4 об'єкти – в роботі.

Минулого тижня фахівці ДП «Дороги Харківщини» відновили ще один зруйнований міст в Харківській області. Зокрема, в селі Мартова Чугуївського району.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко