В офтальмологію Харківської обласної лікарні планують закупити сучасне обладнання

22.08.2023 09:19 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

У новому офтальмологічному відділенні Харківської обласної клінічної лікарні планують повністю відновити програму з хірургічного лікування катаракти.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», нове офтальмологічне відділення запрацювало у повністю відремонтованих сучасних приміщеннях. Як зазначила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко під час візиту до закладу, тепер пацієнти отримуватимуть якісні медичні послуги в комфортних умовах.

– До цього протягом декількох років відділення розміщувалось у невеликих підвальних кабінетах. Рівень медичних послуг, що тут надаються, нічим не поступається приватним клінікам. Наші лікарі можуть проводити близько тисячі операцій на рік, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

офтальмологія у Харкові

Наразі оновленому відділенню потрібен факоемульсифікатор, який дозволить проводити операції на передньому та задньому відрізку ока. Обладнання також дозволить лікувати хворих на катаракту або людей, які мають ускладнення внаслідок цукрового діабету, хворих із відшаруванням сітківки. Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що буде розглядатися можливість закупівлі цього обладнання.

– Зараз найперша необхідність – купити сучасне обладнання, завдяки якому пацієнти зможуть отримувати безкоштовно послуги із заміни кришталика та лікування катаракти. Кошти маємо виділити з обласного бюджету, – сказала голова облради.

Також під час візиту до обласної клінічної лікарні Тетяна Єгорова-Луценко оглянула приміщення реабілітаційного відділення та обговорила з керівництвом закладу можливості його модернізації.

Нагадаємо, у серпні на Харківщині проєкти-переможці обласних конкурсів отримають співфінансування. 

Нагадаємо, Харківська обласна рада продовжує напрацьовувати дружні зв’язки з міжнародними партнерами. 

Нагадаємо також, що у Харківській області нарощують темпи виплат компенсацій жителям, чиє майно знищили російські окупанти. Станом на 25 липня комісії ухвалили рішення про надання 822 компенсацій за програмою єВідновлення на загальну суму понад 62 мільйони гривень

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Тася Руднєва