У серпні на Харківщині проєкти-переможці обласних конкурсів отримають співфінансування

16.08.2023 15:52 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

Проєкти-переможці обласних конкурсів «Разом в майбутнє» та «Ефективна медицина в громаді» отримають співфінансування з обласного бюджету.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», нещодавно відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради. Зокрема, обговорювалися пропозиції фінансування з обласного бюджету субвенції місцевим бюджетам на реалізацію проєктів-переможців конкурсів.

12 проєктів обласного конкурсу «Разом в майбутнє» отримають співфінансування з обласного бюджету – 9,6 мільйона гривень. Це Балаклійська, Ізюмська, Роганська, Пісочинська, Чугуївська, Малоданилівська та Слобожанська громади.

Також до співфінансування у серпні вносяться проєкти-переможці конкурсу «Ефективна медицина в громаді» Кегичівської, Зачепилівської, Лозівської, Пісочинської, Люботинської, Роганської та Слобожанської громад.

Як зазначила голова комісії з питань бюджету Харківської обласної ради Людмила Немикіна, були рекомендації не проводити обласні конкурси цьогоріч.

– Але ми, навпаки, наголосили на тому, щоб проведення цих конкурсів було відновлено, незважаючи на повномасштабну збройну агресію. Ми побачили зацікавленість людей і підтримали їх, особливо – деокуповані, найбільш зруйновані громади. Участь у конкурсах дала їм змогу поповнити матеріальну базу та частково відновити інфраструктуру. Тим більше, що в цьому році проєкти дуже цікаві, спрямовані на придбання обладнання, транспорту та іншого, – сказала голова комісії.

Крім того, на засіданні постійної комісії депутати розглядали погодження розподілу між місцевими бюджетами Харківської області субвенції з державного бюджету на облаштування безпечних умов у школах регіону. Також розглянули пропозиції ОВА щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства за ознакою статі.

Нагадаємо, Харківська обласна рада продовжує напрацьовувати дружні зв’язки з міжнародними партнерами. 

Нагадаємо також, що у Харківській області нарощують темпи виплат компенсацій жителям, чиє майно знищили російські окупанти. Станом на 25 липня комісії ухвалили рішення про надання 822 компенсацій за програмою єВідновлення на загальну суму понад 62 мільйони гривень

Раніше ми писали, що Борівська, Золочівська, Ізюмська, Кіндрашівська, Куп’янська, Курилівська та Солоницівська громади Харківської області розроблятимуть програми та плани комплексного відновлення територій за підтримки U-LEAD.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Тася Руднєва