Як провчити жорстоку дитину - відправити на ескурсію до камери із зеками

10.06.2013 12:46 Влада
http://sweet.211.ru/ http://sweet.211.ru/
Такий рецепт виховання неслухняної молоді пропонують харківські правоохоронці.

Щоб діти, у поведінці яких спостерігаються прояви жорстокості, не зайшли надто далеко, з ними необхідно проводити бесіди, кажуть правоохоронці.

Адже, як стверджує оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Харківській області, майор міліції Костянтин Шеремет, ситуації, коли школярі ображають свого вчителя, однолітків, піднімають на них руку, не відбуваються спонтанно. Як правило, конфлікти назрівають поступово і завдання вчителів – помітити це і вчасно звернутися до психологів і правоохоронців. Та що робити, якщо психологам, директору школи такі проблеми байдужі?

Статистика свідчить сама за себе: цього року вже понад 70 кримінальних проваджень у справах дітей було направлено до суду. І це, не враховуючи проваджень, які тільки на стадії досудового розслідування. П’ятьох неповнолітніх цього року було притягнуто за насильство в сім’ї. Найчастіше діти піднімають руку або ж ображають своїх братів, сестер і батьків.

Читайте також: Лист зі сценарієм її убивства написала харківській вчительці учениця

– У нас стояв на обліку неповнолітній хлопець за здійснення насильства в сім’ї щодо своєї матері. Батьки забороняли сину гуляти, бо він пізно приходив додому. А дитина почала лаятися, обзивати батьків і намагалася затіяти бійку. Батьки звернулися до нас і ми притягли його до адміністративної відповідальності, – розповів Костянтин Шеремет.

Зараз 17-річному юнаку загрожує від п’яти років в’язниці – він разом зі своїми дорослими товаришами взяв участь у семи розбійних нападах і грабежах.

Необачність і байдужість учителів у 2010 році призвела до жорстокої бійки просто в навчальному закладі. На перерві учні однієї з чугуївських шкіл побили свого однокласника і зняли відео на мобільний телефон, після чого поширили його у соціальних мережах. Батьки звернулися до правоохоронців.

Відповідати за жорстокість дітей довелось учителю. З дітьми ж проводили роз’яснювальні бесіди працівники міліції та психологи. Як розповів начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Харківській області, полковник міліції Андрій Хоменко, найпроблемніших підлітків везуть на екскурсію до колонії. Правоохоронець каже, що коли діти бачать умови життя юних в’язнів, у них відпадає бажання й далі ходити по лезу ножа.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №68 від 08.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта