Заклади освіти та громади Харківської області отримали 97 генераторів

05.04.2023 09:19 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

Генератори Scheppach потужністю 5 кВт передали обласним закладам освіти та містам Харківщини.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», завдяки співпраці з німецькою асоціацією Blau-Gelbes Kreuz та благодійними організаціями було придбано 97 генераторів. Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко разом з народним депутатом України Павлом Сушком передали обласним комунальним закладам освіти (Харківській гуманітарно-педагогічній академії, Харківському науковому ліцею «Обдарованість», Харківським спеціальним школам № 3 та № 6, Харківському ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Рятувальник») генератори Scheppach потужністю 5 кВт. Решту – передали в Харків, Балаклію, Богодухів, Мерефу, Великий Бурлук та інші міста області.

Очільниця Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко наголосила на необхідності забезпечити нормальне функціонування комунальних закладів освіти. За її словами, наразі важливими питаннями є відбудова та ремонт пошкоджених унаслідок ракетних обстрілів і нападів ворога об’єктів.

– Завдяки народним депутатам України, міжнародним партнерам, благодійним та волонтерським організаціям низка обласних комунальних закладів освіти Харківщини отримали генератори для забезпечення робочих потреб та надання у повному обсязі освітніх послуг нашим дітям. Я щиро дякую німецькій асоціації Blau-Gelbes Kreuz, благодійним організаціям «Благодійний фонд Павла Сушка» та «Турбота Харків» за швидку та оперативну допомогу. Дякую друзям, які поряд з нами в ці складні для нас часи. Разом ми подолаємо всі ворожі напади та здобудемо перемогу, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Голова Харківської обласної ради разом з Павлом Сушком відвідали ліцей «Обдарованість». З керівництвом закладу обговорили особливості роботи під час воєнного стану та відновлення навчального процесу в офлайн-форматі після перемоги.

Наразі ліцей «Обдарованість» має нове укриття, яке обладнано системами енергоживлення та вентиляції. В укритті створено умови для безпечного навчання та харчування учнів.

Раніше ми писали, як у Польщі побачили потенціал відновлення громад Харківської області. 

Нагадаємо, до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери. Також читайте, у Харківській області цієї весни планують висадити щонайменше 1,2 мільйона сіянців деревних порід. Раніше ми писали, що під час Великодніх свят у Харківській області введено обмеження на відвідування деяких кладовищ.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.